Saya paling tidak suka orang tulis komen dengan tandatangan anonymous. Pada saya kalau ingin menyatakan yang benar dan iklas dalam penyataan itu, tidak salah gunakan nama sendiri.
Kenapa bersembunyi di belakang nama anonymous? Kalau tak mau orang tahu nama sendiri, jangan tulis komen, sabar dan pusing belakang, terus X kan aje blog itu.
Pada saya orang yang ingin memberi nasihat harus bertanggungjawab atas nama sendiri, tidak perlu takut. Kalau perkara yang dinasihatkan itu dirasa betul dan iklas diberikan, pertanggungkanlah diri.
Saya tidak "print" sesiapa yang tulis sebagai Anonymous walaupun saya tahu siapa mereka.
Tengok di sini betul-betul, berapa banyak webstats, IP data sites saya masukkan. Email yahoo yang saya terima juga dipasang dengan tracer.
Saya tahu siapa yang baca blog ini sebab saya tahu server mereka terutama pembaca yang kerab membaca catatan ini.
Jadi anonymous, kalau ingin masukkan komen, janganlah rasa boleh bersembunyi di belakang tabir sana.
Saya tidak suka orang yang tidak iklas.
Biarlah apa yang dikata itu kurang sedap asalkan nama itu dipampangkan.
Amaran akhir...saya tidak masukkan lagi tulisan Anonymous.
kaki nota: Tarikh 13 Dis. 2007-Blog ini diubah comment settings.
a) Comment moderation
b) Users with google account
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
takde kena mengena dgn anonymous.
ReplyDeletezaini kata hujung minggu ni boleh try beli ikan sanma. byk tulang ke ikan ni? yg dah diprepare (cucuk dgn rotan / kayu) tu buat macam mana pula?
saya tengok rancangan dosanko cooking tadi. Hos ada mengatakan fucus okinawa sangat bagus. fucus tu apa Kak Lela?
Salam Jahrera,
ReplyDeleteSaya pun sama. Cukup tak suka pada mereka ni yang ibaratnya 'baling batu sembunyi tangan'.
Ish... Kesian Halela, tak sudah-sudah ada saja orang yang nak pekena... saya simpati. Apalah nak sembunyi identiti sedangakn dunia IT sekarang ni dah benar-benar canggih, tiada apa yang bolelh dirahsiakan. Apalagi bagi Halela... surirumah yang betul-betul celik IT
ReplyDeletesalam lina,
ReplyDeleteyang cucuk rotan itu utk dipanggang, lepas tu makan dengan soyu atau nak kick lagi air asam dengan lada merah.
Kalau lina dapat confirmkan perkataannya yang betul, boleh tahu.
Fukusu atau pokasu tapi tak dapek den cari perkataan ini.
salam rubie,
ReplyDeletebetul rubie, kalau betul2 ingin beri nasihat yang iklas, k lela tak faham kenapa tak letak nama betul2, kan? Pelik sangat.
Kadang-kadang berhari2 k lela follow-up tracing, ialah k lela kan banyak masa buat kerja2 ini ;-)
salam sri dear,
sekarang blogger.com dah bagus sikit dari segi publish dan setting. Dulu, baru2 kita mula blogging ingat tak? Masa itu blogger.com belum ada filter lagi...zaman itu lagi banyak kerenah :-(
peminat kak lela tu...tapi malu nak ngaku :) kalau jumpa live mesti dia minta autograph ke ke ke...
ReplyDeletesaya tengok kat TV translation nye jadi Fucus. apa makcik tu sebut, saya tak dpt tangkap sebab cakap cepat sgt. :p
ReplyDeletemcm rumpai kot (halus mcm rambut). masakan semlm dicampur dgn cuka & mirin & kemudian masuk terung yang digoreng...
salam lina,
ReplyDeletebaru terkeluar idea dan faham...
mozuku
buka link ini
http://www.ishikawaya.biz/sakana/archives/pic/r_mozuku_kuro01.jpg
kak lela ubah caranya
perahkan limau nipis atau lemon dan tenyeh-tenyehkan lada padi kat dalam mozuku tu...punyalah sedap lina...tak terbayang...
thanks Kak Lela. bagi satu kiss muah!!! :P
ReplyDelete