Monday, December 31, 2007

Antologi Haiku 2006

Haiku-haiku dari saya dalam Bahasa Jepun, Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris yang telah diterbitkan dalam antologi ini.
Juga karya-karya dari dua orang penulis haiku yang prolifik sdr TabirAlam dan sdr Dipinggiran.
Ini sedikit perasa dari buku itu
http://www.geocities.com/tabiralam2/Antologi_Haiku_2006.html
atau
http://www.freewebs.com/tabiralam/index.htm


Segala pertanyaan, sila masukkan ke dalam kotak komen.

Harga jualan buku dikedai senaskah RM25/-
Harga jualan terus RM19.90, sila berhubung dengan sdr TabirAlam di H/P: 016-5917125 (Ipoh, Perak bukan Jepun) atau emel ke
abe_iph@yahoo.com
untuk mendapatkannya.

Untuk penempahan di kawasan Putrajaya dan kawasan-kawasan sewaktu dengannya sila ber-emel ke
di_pinggiran@yahoo.com

36 comments:

  1. syabas Kak Lela! Ada di jual di MPH tak? Belian terus, bagaimana charge deliverynya?

    ReplyDelete
  2. salam pagi isnin Nov. 19,2007 (zulkaedah 1428), Lina...saja buat catatan tarikh ini.

    Sila berhubung dgn sdr TabirAlam di Cellphone no yg saya tulis di entri ini atau emel ke sini...(dia bertugas di Ipoh, Perak)
    abe_iph@yahoo.com

    Untuk pertanyaan semuanya.
    Dia akan catatan semua yg menempah buku ini dari kenalan dan teman2 blogger saya.

    ReplyDelete
  3. Tahniah dan syukur

    Aida nak beli buku ni secara jualan terus dari penulisnya..sekali dgn tandatangan...boleh tak?

    ReplyDelete
  4. salam aida,
    boleh aje, tapi setidak-tidaknya berikanlah alamat rumah.
    Jahrera ada banyak kawan bernama aida, merata-rata dunia you :-)

    ReplyDelete
  5. aida-kyushu19/11/07 6:38 PM

    sowiii...
    aida aaaa
    kalau nak serang pun boleh..dalam multiply siap simpan peta lagi
    tapi kena log-in dulu...he..he

    ReplyDelete
  6. kak lela,

    saya pun berminat untuk beli buku ni dengan autograf penulis haiku bernama lelehiro... sila nasihatkan bagaimana ye?

    ReplyDelete
  7. alamak silap taip - lelahiro, bukan lelehiro,,, gomen ne kak lela

    ReplyDelete
  8. salam azra,
    nanti k lela hantarkan buku ini dengan syarat harga buku ini dimasukkan dalam akaun dana masjid Okinawa, boleh kan?

    ReplyDelete
  9. Kak Lela,

    Tahniah.jual kat nihon berapa harganya?

    ReplyDelete
  10. salam suhaila,
    sudah ada 3 tempahan di Jepun, aida-kyushu, azra-asakusa, suhaila-nagaoka.

    K lela masih tunggu tempahan lagi, nanti minta penulis dari Msia hantar semua sekali.

    Mungkin harganya termasuk postage printing material antara yen1200.
    Tunggu dulu dalam seminggu dua ini ye.

    ReplyDelete
  11. Kak Lela,

    Bole bole...sekali dengan serai tachi ker?daun pandan ada tak?ingat kalau ada nak buat pulut kuning la next month....

    ReplyDelete
  12. salam suhaila,
    insyaAllah, dengan daun serai dan daun pandan sekali dan kalau ada apa2 yang tumbuh sini.
    Kalau pos dgn cyaku-barai, hanya perlu bayar harga buku sahaja...sebab harga pos penerima buat, harap setuju.
    Kena tunggu tempahan lagi...supaya mereka di Msia hantar semua buku dalam satu packing sahaja.

    ReplyDelete
  13. salam malam jumaat, tahniah yah :)lahir juga buku 'itu"

    ReplyDelete
  14. salam sis lela. saya dah pesan lewat sdr. tabiralam melalui fon dan sms. dia janji nak kol saya semula jumaat lalu, tp sampai sekarang senyap aje?

    salam hormat,
    ronn

    ReplyDelete
  15. salam ronn,

    ini jadual dia.

    Early Intervention
    26 - 30 Nov 2007
    Stress Management
    03 - 07 Dis 2007
    Coping the Disable 10 - 14 Dis 2007

    Sekarang dia masih berkursus.
    Dia dah menerima tempahan sdr ronn.
    Dia sekarang tengah kumpulkan semua tempahan dan lepas kursus dia akan settlekan.

    Harap sdr ronn boleh tunggu, by the way, saya sudah masuk blog buku yg ronn tulis tu.
    Maybe we can meet up when i'm in spore next time, yeah :-)

    ReplyDelete
  16. Tahniah kak lela..... haiku siap ada buku!, nanti liya nak cari kat MPH lah kalo ada...hehehehe. buat kenang2an...

    ReplyDelete
  17. salam liya,
    kalau liya nak cari di MPH, kita uruskan, insyaAllah.

    Kirim salam kat cayang abang Johan.

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum kak lela....

    bertahun saya menyepi diri.. kini saya baru wujudkan blog terbaru dialamat:

    http://www.lamanixora.blogspot.com/

    jemputlah ke rumah baru ni...

    Salam sahabat lama...

    ReplyDelete
  19. salam rajiah,
    kenapa menyepi lama sangat rajiah? k lela selalu ingatkan kamu, ialah kita diantara yang terlama dalam dunia blogging.

    Harap lepas ini rajiah tidak menyepi lagi, agaknya anak2 semua dah masuk sekolah rendah kan?

    ReplyDelete
  20. k.lela...!! hisashiburi.omedetou ne. siap sudah buku haiku nyer ek. teringin nak buat koleksi sendiri buku tu. nanti nak mintak izin ABANG dulu. ume nak jwb pantun k.lela:-
    AKU TERHARU DLM GIRANG,
    HADIAH YG COMEL SELAMAT KUTERIMA,
    SYUKRAN JAZILAN KAK LELA SAYANG,
    MOGA UKHUWAH KEKAL SELAMA NYA..

    ReplyDelete
  21. Kak Lela.. ,apa khabar dengan kakngah UK ye.. dah balik malaysia ke..? Apa alamat blog baru dia..?

    ReplyDelete
  22. Salam Jahrera,

    Lama saya tak masuk sini, hari ni baru berpeluang. Terperasan ni K.Lela... mcm mana tarikh entri ni 31 Dec. pulak?

    Syabas K.Lela dpt menghasilkan buku Haiku tu.
    Saya terlalu 'buta' dgn haiku...huhuhu

    ReplyDelete
  23. salam rajiah,
    setahu k lela dia masih di UK. Blog dia masih ada lagi cuma dia jarang updet.
    Tadi ada masuk blog rajiah dan situ dah ada link dia. Baguslah rajiah dah ada linkkan dia sebab pc k lela baru balik dari workshop, reformat...semua link hilang huhuhu.

    salam rubie,
    Oh, itu cara buat promosi. Masukkan tarikh 2-3 bulan awal (ada dlm setting) dan entri itu sentiasa di atas sampai tarikh yang ditetapkan itu.
    Kalau nak tahu apa itu haiku, masuk di link buku (no. 2) itu dan buat soalan di forum.

    ReplyDelete
  24. Alhamdulillah kak lela.. saya dapat link kakngah menerusi laman web adik-wk, adik kakngah...

    ReplyDelete
  25. salam ceria
    (patut terbatuk-batuk)

    ReplyDelete
  26. Salam k.lela,
    Tahniah, akhirnya hasil penulisan itu dapat dinikmati orang2 di luar sana juga. Itu yg dikumpulkan dari blog sastera/haiku k.lela kan? Yg kalau itu selama sue dok baca2 tu memang wow! best sgt.Pasti bila kesibukan reda sikit akan sue hubungi org sini utk pembelian. Ni jawab pantun pula...

    SYAWAL MENGHILANG TIBA ZULHIJAH
    SELESAI IBADAT HAJI,KORBANLAH PULA
    HADIAH DITERIMA LAMA DAH
    MAAFLAH KERANA LAMBAT BALAS PULA.

    HATI TERKENANG ORANG NAN JAUH
    ENTAHKAN BILA BERSUA LAGI
    KALAU K.LELA NAK APA2 SAYA BUAT BOLEH
    TAPI BAB2 PANTUN NI TAK BERAPA RETI

    ReplyDelete
  27. Tahniah di atas kelahiran buku ini!

    ReplyDelete
  28. kak lela...selamat hari raya aidil adha.. maaf zahir dan batin..

    tahniah di atas kelahiran haiku ini..gambattee!!

    ReplyDelete
  29. SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2008. Apa azam tahun 2008 ?

    ReplyDelete
  30. salam a. long,

    azam saya, itu saya ada tulis di bawah tajuk Last post 2007.
    Sesama kita lebihkan iktiar untuk kesihatan pada thun 2008.

    ReplyDelete
  31. salam kak lela,

    alahaiiii...hari2 masuk sini, ingat akak tak update rasa pelik betul. mlm ni tergerak pula hati nak scroll down tetiba jumpa byk pulak entry baru.

    tahniah dan selamat tahun baru 2008 :)

    ReplyDelete
  32. salam segalanya nohacomel,
    kalau tak salah dulu-dulu noha selalu juga buat komen, lepas tu noha lenyap hilang. Sekarang baru k lela dapat link noha semula.

    ReplyDelete
  33. saya nak dapatkan buku antologi haikku dengan segera

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana menghubungi kami.
      Sila rujuk ke pautan ini untuk mendapatkan buku2 haiku.
      http://halela.blogspot.jp/2012/09/buku-haiku.html

      Delete